Kaip sukurti tinkamą pramoninių virtuvių sistemą

Kaip sukurti tinkamą pramoninių
virtuvių sistemą

Vietinė arba viso ploto sistema?
Kokio tipo gartraukis arba vėdinimo ir oro kondicionavimo lubos?

Jie yra pasirenkami pagal virtuvės tipą ir dydį, prietaisų išdėstymą ir kapitalo investicijų sumą. Esant atviroms virtuvėms, reikėtų atsižvelgti į dizainą ir architektūrą.

Iš esmės yra dvi galimybės, kuras galima panaudoti sprendžiant vėdinimo virtuvėje klausimą.

Vietinės sistemos – Išmetamą orą ištraukia gartraukiai, esantys tiesiai virš prietaiso arba viryklės.

Gartraukiai daugiausia naudojami mažose ir vidutinio dydžio virtuvėse, kuriose dauguma prietaisų yra įtaisyti į virykles. Priklausomai nuo jų vietos, pasirenkamas sieninis arba centralizuotas gartraukis. Tačiau tai nereiškia, kad galima pakeisti prietaisų išdėstymą. Būtina teisingai nustatyti gartraukio dydį, kad jis pakankamai atitiktų. Pagrindinis šio sprendimo privalumas yra jo mažos sąnaudos ir trumpesnis atstumas, kurį oru perneša riebalų aerozoliai. Ištraukiamo oro nutekėjimo į virtuvę pavojus ir grunto nuosėdų ant horizontalių paviršių gali būti laikomi trūkumais. Visų tipų gartraukiai gaminami tik iš nerūdijančio plieno ir turi užtikrinti riebalų dalelių atskyrimą įmontuotuose riebalų filtruose ir darbastalio apšvietimą žemiau per įmontuotus fluorescencinius vamzdžius, kurių šiluminė varža yra pakankama.

Viso ploto sistemos – Ištraukiamas oras ištraukiamas visame plote per atviras arba uždaras vėdinimo ir oro kondicionavimo lubas.

Šiuo metu vėdinimo ir oro kondicionavimo lubos yra naudojamos visų tipų ir dydžių virtuvėse. Viena iš priežasčių yra jų kaina - labai patraukli ir nedaug skiriasi nuo sistemų su gartraukiais. Todėl ištraukimas visame plote tampa pasirinkimu, kuriam klientai teikia pirmenybė.

Viso ploto lubų bendrieji privalumai:

  • Išskirtinė virtuvės interjero išvaizda
  • Universalus sprendimas keičiant virtuvės išdėstymą
  • Lengva surinkti staigius garų kiekius
  • Uždara versija – išmetamas oras yra ištraukiamas iš virtuvės erdvės per riebalų filtrus į uždarus ištraukimo kanalus. Šio sprendimo privalumas yra puikus struktūrinių paviršių atskyrimas uždaroje erdvėje nuo ištraukto iš virtuvės oro, siekiant pašalinti teršalus ir neleisti atsirasti pelėsiams.