DUK

Direktyva VDI 2052

Pagrindinis dokumentas virtuvės vėdinimo sistemų projektavimui. Pagal virtuvės dydį ir įrangos parametrus (šilumos ir drėgmės generavimas) galima labai tiksliai apskaičiuoti reikiamus ištraukimo pajėgumus. Skaičiavimams naudokite ATREA pasirinkimo programinę įrangą. ATREA selection software.

Šilumos regeneravimas virtuvėse

Yra būtina oro valymo ir oro kondicionavimo sistemų dalis. Dėl šilumos ir drėgmės pertekliaus, investicijos atsiperka per 3 metus net ir mažose virtuvėse. Mažoms ir vidutinio dydžio virtuvėms mes rekomenduojame DiNER-T intelektualųjį gartraukį su įmontuotu šilumos regeneravimo įrenginiu, kuris yra įrengiamas tiesiai virš šilumos ir drėgmės šaltinio. DUPLEX kompaktiški vėdinimo įrenginiai, kurių šilumos regeneravimo efektyvumas siekia iki 75 %, tinka didelėms virtuvėms.

Vienalaikio naudojimo koeficientas φ

Vertė, žyminti vienu metu veikiančių prietaisų skaičių. Tai labai svarbus faktorius, kuris turi įtakos galutiniams ištraukimo pajėgumams. Mes rekomenduojame tiesiogiai pasikonsultuoti su virtuvės operatoriumi ar virtuvės projektuotoju.
Mažos virtuvės: iki 250 patiekalų φ = 0,9 iki 1,00
Vidutinio dydžio virtuvės: nuo 250 iki 500 patiekalų φ = 0,7 iki 0,8
Didelės virtuvės: daugiau nei 600 patiekalų φ = 0,6

Uždara ištraukimo sistema

Maisto ruošimo metu susidaro šilumos perteklius, drėgmė ir aerozoliai, kuriuose yra riebalų dalelių. Uždara sistema užtikrina puikią apsaugą nuo tokio neigiamo poveikio. Tokiu būdu yra suprojektuotos SKV ir TPV vėdinimo ir oro kondicionavimo lubos.

AOro filtravimas

Kiekvienas gartraukis ar vėdinimo ir oro kondicionavimo lubos turi pasižymėti efektyviomis riebalų dalelių sulaikymo priemonėmis. Yra naudojami filtrai su išplėstu metaliniu tinkleliu, kurių efektyvumas yra iki 80 %, arba plokštelės tipo filtrai, kurių efektyvumas yra iki 94 %. Filtrų skaičius yra nustatomas pagal oro kiekį ir srautą.

Oro kaita

Šiais laikais yra daugybė virtuvės prietaisų tipų nuo viryklių ir gruzdintuvių iki daugiafunkcinių keptuvių ir konvekcinių krosnelių. Apskaičiuojant išsiurbimo pajėgumus, gaunamos vertės, kurios ženkliai viršija 40 kartų per valandą oro kaitos koeficientą ar net ir 60 kartų per valandą oro kaitos koeficiento vertės nėra neįprastos. Įsivaizduokite, kad kas minutę yra pakeičiamas visas patalpoje esantis oras. Mes sugebėjome greitai sureaguoti į šią tendenciją ir šiuo metu yra viešojo maitinimo įstaiga, kurioje oro kaitos koeficientas yra 70 kartų per valandą.

Pastovus šviežio oro tiekimas

Labai svarbi sistemos dalis. Norint darbuotojams užtikrinti malonią darbo aplinką, reikia tiekti šviežią orą, kai leistinas srovės greitis svyruoja nuo 0,2 iki 0,3 m/s. Pavyzdys, kaip tai pasiekti, yra mikro perforuotos, didelio ploto tiekimo išleidimo angos naudojimas

Polikarbonatas

Šiandien tai yra sudėtinė SKV ir TPV oro kondicionavimo ir vėdinimo lubų dalis. Šios medžiagos privalumas yra tikrai nesudėtinga ir greitai atliekama techninė priežiūra. Tuo pat metu ji užtikrina optimalų šviesos pasiskirstymą virtuvės erdvėje. Mūsų produktai yra vienas iš sumanaus mąstymo ir įžvalgumo taikymo jų kūrimo etape įrodymų.